Thursday, 29 March 2012

kenANGan... =D

salam...



entry kali ni, aku nak share n story ckit sal zaman skola dolu2..ble dh sunyi2 ni, bwula terimbau knangan...kalau dh bz, mane ade nk ngat...so, andai kate ajal aku smpai, at least da kenangan untuk kwan2 aku..

form 1 & 2, aku skola kt smk seksyen 18... xtawla plak kt skola tu da subjek arab.. memg minat, tp xla mdalam, smpaila da sowg ustazah ni, ajar arab best sangat.. smpaikan 1 mse tu, aku ase skjap je tyme tok subjek arab tu dh abeh.. bes sgat, da game..salu brbut markah dgan 2 grup ni..kdang2, grup aku menag, kdg2 kalah...besela tu, adat... berlakon la., sume dlam arab..suke2... tyme form 1, rmai xsuke aku, rmai kate aku garang... ble aku nek form 2, bwu dpat msuk asrama sbb tyme tu dh pndah ke nilai.. bwula aku taw btapa xsukenye dowg kt aku dlu... ble dh msuk, bwu taw btape besnye aku...hahaha, angkat bakul...tp memg dh besela bnde2 cmni, 1st kalu xknal, msti xsuke aku...ble dh knal.....pndai2la smbung sdri...huk3... ble dh msuk hostel, pham2 la...bz ngan netball, nasyid n tilawah Al Quran... ngat lg, compete ngan akk senior 2x bturut aku menang...memang rezekila kan...bangge skjap...hek3, adoy, ilang phala...ish2...=P kwan2, aku rindu same kamu orangla... ATIKAH ADNAN, AMALINA, AUNI, AKILAH, SYAHIRAH, ELYANA, AIN, NABILA(NEB), SYAFIQAH, ARWAH ASYRAF(kwan dr skul rendah, penah jd ktua darjah-aku, penolngnye, ketua pengawas- aku, penolongnye...n besfren aku)

form 3, aku skola kt smk desa cmpaka..waktu ibu soh pndah skola, ya Allah, hye Allah sje yg taw, aku xnak..aku kne tggalkan kwan2 aku...sape yg nak...byak kngan aku cipta kt cni.. tp ble pkirkan ayah, yg penat ulang alik nk amek aku dari shah alam---------->nilai, aku relakan ati yg sememgnye xikhlas ni... nseb baik da arab kt skola ni, kalu x, memg xla aku nk jejak kaki kt skul tu... aku akui, skola tu memg byak dak jahat..lari dr skola, ponteng, isap rokok n etc la... msok skola baru, besela, memg kne buli ngan dak laki...salu kne sakat...nseb baek la da kwan2 yg sudi kwan ngan aku.. WAN SAIDATUL, ERMA, SYAFIQAH, RUZAINI, HASINAH, FARITH, SALAM, ARWAH SYUKRI(ank kwan ayh, penah suke kat aku, penah jd ketua kelas-aku,penolongnye, penanh jd pyelamat tyme aku kne buli...) tyme form 3 pon, aku aktif netball n tilawan Al Quran...terpilih msuk netball sbb erma ajak n ckgu ckap aku tggi..so, aku masukla... tp kalu tilawah, aku sdri yg nk masuk..aku minat dr skola rndah lg... Alhamdulillah, rzeki aku agknye, aku dapat nombo 1 lg..hafazan pon dpat nmbo 1... tp xpat nk wakil skola dlam hafazan sbb tkot clash ngan ptndingan tlawah.. tp ble lwan ngan skola len, aku xda rezeki, hye dpat tmpat ke4, jadila kan... n bjaya jd slah seorg best student PMR...Alhamdulillah

form 4 & 5, aku skola kt smka shams..aku pndah sbb dpat twran msuk skola berasrama walupon xpenoh...huhuuh...b4 nk msuk skola ni aku la owg yg pling sdey.. kwan2 len dh dpat twaran skola len, sdgkan aku satu2nye insan yg pling lmbat dpat..pe lagi, sdeyla aku...tp last2,aku jugak yg pegi dlu..dapat surat lmbat, pegi pulak awl..memg tegagai la aku tyme tu... msuk skola ni, memg aku xknal sape2 pon... like skola yg dolu, dowg kate aku sombong...watevela, aku peduli hape...penat... nseb baek aku da kwan2 yg bes, yg memg aku xley lupela...ngumpat same, blaje same, mkan same...sumenye same2...ngamuk pon kalu ley nk same2..hahah... tbe2 rndu kat FAZLINA, ALEA, AMIRA, AMINAH, HUSNA, WANI, FAEZAH, DAYAH, ATIKAH, TINI, HERDA, FANA, PZAH N FATIN..4&5 ikram, memg kelas yg gler2..slalu kne tgor dgan president badar...arghhh, kitowg peduli hape..mcam baik sgat... dak laki memg aku xrindu lgsung, belagak baik, nyampah...ha, adela sowang...ERMIN... sempoi gler mamat ni, xpduli hape pon owg ckap...memg best kwan ngan dye..lg best, satu2 nye insan yg ngat besday aku tyme owg len sebok2 bce bku sbb da exam physics... dye bg aku ferrero rocher..sweet kan??? tp xda sape yg taw...hahah..majuk, xnk btaw yg len.. kt shams, bakat aku tggelam tmbul...msuk ptndingan tlawah n kuiz b.arab...alhamdulillah, tilawah dpat nmbo 2..yg xley blaah nye, dak laki pegi onn speaker masjid tyme aku bace..memg dga la 1 asrama tu kan... ble prep mlam, memg merah la muke aku dok kne puji...adoyyy, malu sudehh...tp tyme psrte lain bace, dowg pndai plak off speaker tu...memg nk kne sound...puas aku sound mamat surau tu..memg pdan muke dye...hahaha... kuiz bahasa arab plak, alhamdulillah, dpat nmbo 1..tp xda rezeki ble msok pringkat kbgsaan..dpat nmbo 19/55 buah skola...kire okrite la tukan...hek3..sbnarnye memg byak pgalamn sbnarnye kt shams ni.. yg mane aku bgado besar ngan sowang mamat ni, dak klas sblah..xpasal2 tengking aku dpan dak2 form 2, soh dyam...aku xkesah la dye nk tegor, tp ade manner la ckit..xpyah la nk tgking2 smpai begegar bgunan aritu..memg panas la aku tyme tu..ase nk baling krusi je, tp pkir balik mamat tu bdak silat, kang patah riuk plak aku dibuatnye.. aku ngat lg, aku baling marker kt whitebod, pastu aku blaaaaahhh...twos naik bilik hostel.. smpai je blik, melalak la aku..n tbe2 kwan aku dtg b belek2 dri aku.."syura, ko ok x?? trok ke kne blasah?"...tkjot aku, ble mse plak kan kne blasah..then, aku dbtaw mamat tu kejar aku smpai tgge blik hostel aku sbb nk belasah aku...hahha, lmbap jugak mamat tu kejar aku, sbb memg xsmpat pon dye blasah aku..besoknye, aku hmpir kne pggil dgan guru disiplin, tp mujurla aku da klas b.arab yg aku xnk tggalkan..mane x nye, aku dhla ketua pelajar a.k.a pengawas, naqibah plak tu, wat pangai cmtu...tp aku da sbb nape wat cmtu, xkan sewenang2 nye aku nk biarkan maruah aku dilambung2 oley mamat sengal tu... dan sgat xlay blaah nye, hujung tahun aku dpat anugerah sahsiah terbaik form 5...memg rmaila xpuas ati kan, lg2 dak2 tdung labuh yg baek2 tu kan..yg skpala ngan aku, memg support la kan dpan n blakang... kre nkal la aku ni kt skola.. klaka2...


tp ble msuk UIA, aku ase arab aku kureng bangat.. nk msuk ptndingan tlawah pon aku xtaw cmne carenye.. bkan nk msuk ptndingan pon, jux nk blaja tajmil wa tahsin kan bacaan aku..ade ke ek??? as usual, mane2 aku pegi, 1st impression owg kat aku-SOMBONG...adoyyy, rupe yg cmne lg tok xnmpak sombong ye...kang asik syum owg kate aku ggler..ngan laki, memg aku jeling la saje...nk ptahnkan ego...ngat owg lelaki je ke ade ego...aku pon ade la..kalu tu sbb aku xkapel smpai skang, aku xkesah pon... aku bahagia camni.. jujur & ikhlas dr ati aku... tp jeles ckit ble tgok crite korea baru2 ni ~SECRET GARDEN~, lelaki ni sanggup nanges bsame2, harungi susah senang bsame ngan pmpuan yg dye suke... pmpuan tu xla cntek sgat, tp dye cool.. aku pon suke..ley ke aku jd cmtu...jd cool je, biala pe owg nk ckap..yg penting aku bahagia... betol x???



tgah amek mood, nk bce ulum quran besok sementelah mentelaah mass comm slame 4hari 4mlam...2chapter je dpat abehkan...tkot nk bce d next chpter, tkot lupe term2 kt chpter b4 ni...adoyyy, byak plak term mass comm ni...memg aku hentam jugak nnti..ikot kesesuaian la kan...hrap2 btol la kan..Amin...

hope dpat wat yg tbaik..5papers menunggu.. caiyok!!! basyyaaaahhh syura!!! =D

2 comments:

  1. so sweeeeeeeeeeeeeettttttttttttt . . haha

    teringin nak tgok awak pakai tudung bulat too pergi kelas . ... :P

    ReplyDelete
  2. ble la kan.......xtawla, tggu suami sy soh pkai bwu pkai...

    ReplyDelete